header letterkraai

Diamond Painting

Uitleg / Gebruiksaanwijzing:

Inhoud Pakket / Benodigdheden:

·      Je ontvangt een canvas doek met daarop het patroon van de afbeelding gedrukt en een legende met mooie kleuren. Soms geheel te beleggen met steentjes (vol) óf alleen de afbeelding te beleggen met steentjes  (gedeeltelijk/ partieel), dan is de achtergrond met mooie kleuren.

·      Facet geslepen diamond (vierkante óf ronde steentjes) in de benodigde kleuren, pincet óf pennetje met wax én een sorteerbakje om je steentjes in te leggen.

 

Werkwijze:

·      Controleer de inhoud van het pakket. Dan kan je starten met je hobby! Wij hebben het aantal zakjes etc. reeds voor je gecontroleerd.

·      Het is handig om vooraf de kleuren alvast in gripzakjes of kleine bakjes te verdelen. Het is handig om hierop het kleurnummer, welke op de verpakking van de steentjes zit gedrukt, te schrijven. De verpakking waar de steentjes in geleverd worden is niet hersluitbaar, de gripzakjes wel. Dit werkt direct al een stuk lekkerder. Uiteraard kun je dit ook doen zodra je toe bent aan een bepaalde kleur. Je bepaalt hierin zelf je eigen werkvolgorde.
 

·      Leg het canvas met het patroon op je werkblad, haal een stukje van de folie los en vouw dit om ter grootte van het stuk wat je wilt beplakken. Let er op dat je steeds kleine stukjes tegelijk doet. Dit voorkomt dat er stofjes en ander vuil op het plakgedeelte komt als deze te lang bloot ligt.

·      In het blootgelegde gedeelte zie je een deel van het patroon. Je ziet dat deze uit vakjes bestaat ter grootte van de steentjes. In elk vakje zit een tekentje wat aan een bepaalde kleur toebehoort. Kies 1 tekentje uit en zoek in de legenda welke kleur hier bij hoort, iedere kleur heeft een nummer wat correspondeert met het tekentje op je patroon. Je start met de kleur die je zojuist hebt uitgezocht. Schud wat van deze kleur in het sorteerbakje.

·      Plak met een pincet of een pennetje de steentjes op het corresponderende vakje. Vul alle vakjes van dezelfde kleur in het blootgelegde gedeelte op met de steentjes.

·      Als je alle vakjes met de eerste kleur hebt volgeplakt dan start je met de tweede kleur en plak je alle vakjes van deze kleur vol. Dit herhaal je tot je het blootgelegde vakje vol hebt geplakt.

·      Je kunt de steentjes als ze eenmaal goed plakken nog even extra aandrukken met je pincet of pennetje. Hierdoor liggen de steentjes  zo recht mogelijk en krijgt je een beter effect.

·      Indien je een steentje tussen andere steentjes in moet leggen dan kun je wel enige druk zetten om het steentje ertussen te duwen. Dit geeft over het algemeen geen problemen voor de naastgelegen steentjes.

·      Als je het werk opruimt zorg dan dat er geen gedeeltes bloot liggen. Als alles is afgedekt met de folie kun je iets zwaars op het gedeelte leggen wat je al hebt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de steentjes uiteindelijk beter hechten aan de canvas. Ook nadat je Painting helemaal klaar is kun je deze gerust een weekje met iets zwaars erop ergens weg leggen voor een betere hechting.

·      Na de afwerking kun je de painting inlijsten / op canvas plakken en desgewenst ophangen.

 

Opmerkingen / waarschuwing:

·      Diamond painting is niet geschikt voor kleine kinderen ivm inslikgevaar.

·      Wat oudere kinderen kun je het beste onder toezicht hiermee bezig laten gaan.

·      De letterkraai is niet verantwoordelijk voor het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing of waarschuwingen omtrent dit product.

·      Voor de scherpte en gedetailleerdheid van de afbeelding die je wilt, geldt hoe groter het canvas dus hoe meer steentjes er gebruikt moeten worden, hoe duidelijker je afbeelding zal worden.

 

Mocht je nog vragen hebben/ een bepaalde afbeelding zoeken (of in een andere maat), stuur ons een mailtje aan info@deletterkraai.nl

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN